Lääke

ZYRTEC tipat, liuos 10 mg/ml 20 ml

Zyrtec-tipat on allergialääke, joka on tarkoitettu kausiluonteiseen ja ympärivuotiseen allergiseen nuhaan liittyvien nenä- ja silmäoireiden hoitoon. Sitä käytetään myös pitkäaikaisen nokkosihottuman (kroonisen idiopaattisen urtikarian) hoitoon.
Vaikuttava aine:
setiritsiinidihydrokloridi
Pakkauskoko:
20 ml
Markkinoija:
UCB-Pharma Oy Finland
Varastossa
21,16 €
Zyrtec-tipat on allergialääke, joka on tarkoitettu kausiluonteiseen ja ympärivuotiseen allergiseen nuhaan liittyvien nenä- ja silmäoireiden hoitoon. Sitä käytetään myös pitkäaikaisen nokkosihottuman (kroonisen idiopaattisen urtikarian) hoitoon. Zyrtec-tippojen vaikuttava aine on setiritsiini. Alle 2-vuotiaille lapsille ja pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä.
Aikuiset ja yli 12-vuotiaat nuoret: 20 tippaa kerran vuorokaudessa (10 mg)
6-12 -vuotiaat lapset: 10 tippaa kaksi kertaa vuorokaudessa (5 mg)
2-6 -vuotiaat lapset: 5 tippaa 2 kertaa vuorokaudessa (2,5 mg)
10mg/ml setiritsiinidihydrokloridi
Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi.
Uneliaisuus, väsymys, suun kuivuminen
Pahoinvointi, päänsärky, ripuli
Lisää haittavaikutuksia pakkausselosteessa
Raskaana olevalle naiselle vahingossa annettu lääke ei todennäköisesti aiheuta sikiölle haitallisia vaikutuksia, mutta lääkkeen käyttö on siitä huolimatta lopetettava
Älä käytä Zyrtec-tippoja imetyksen aikana, koska setiritsiini erittyy rintamaitoon
Muiden lääkkeiden tavoin myös Zyrtec-tippojen käyttöä on vältettävä raskauden aikana, katso yleisohjeet pakkausselosteesta
Huoneenlämpö (+15C - +25C)